Årets babyoverall – Reima Gotland

reima gotland

I årets utbud av Reimas vinterkläder till tjejer och killar hittas en testvinnare. Det är babyoverallen Reima Gotland som i ett stort test av babyoveraller fick första placering. Detta när Bäst-i-Test lät flera testfamiljer sätta ett par olika overaller på prov.

Slitstyrka, värme, vattentäthet… Listan kan göras lång på vad som krävs för att en overall ska få höga betyg. Det gäller inte minst babyoveraller som sträcker sig upp mot storlek 98. Barnen kan visserligen gå men sätter sig inte sällan i en vattenpöl eller snöhög för att undersöka något intressant.

Det är även skillnad på babyoveraller och barnoveraller utifrån hur barnen rör sig och agerar. Även om testerna delvis liknar varandra så finns det alltså skillnader. I testet av Bäst-i-Test valde man alltså overaller som passar de upp till max 3 år.

Punkter som testades

  • Slittålig på knäna
  • Varm, fodrad med bra material
  • Vindtät, kan därmed även användas under hösten
  • Passform
  • Vattentät
  • Remmar kring skorna

Årets babyoverall

Med vattentäthet på 15000 mm, andningsförmåga på 7000 m2/24h och en modell som både tål torktumling och torkskåp fanns förutsättningarna för ett gott resultat – och det gavs också med full pott 5/5 poäng.

Testpanelen var tydlig med att detta var den bästa overallen. Som tvåa kom Gneis Minishape med 4,5 poäng och på tredjeplats Kuling Val d´Isere med 4,5 poäng. Den sistnämnde fick även utmärkelsen ”Bästa budgetvalet” eftersom den har ett något lägre pris än de andra två. Kostnaden är ca 900 kr istället för 1300 kr som testvinnaren kostar.

Hyllas för…

Passform – Känns rymlig att ta på utan att bli klumpig att använda. En balansgång som inte är lätt att hitta.

Resår – Resår som håller inne ärmar och benslut så inte kyla tar sig in. ”Lagom tight”

Tvätta – Overallen fick beröm för att vara lätt att hålla ren och skulle den behöva tvättas fungerar det bra i 40 grader. Dessutom kan den både tumlas och hängas i torkskåp.

Torrt – Det spelar ingen roll om barnet sitter i vattenpölen en stund. Overallen står emot det.

Nackdel? – I testet nämns enbart en nackdel. Att det är för få reflexer. Köp till reflexer eller använd reflexspray på rygg och ärmar så löser det sig.

”Toppresterande modell som uppskattas av både barn och föräldrar”

PS – Vi tycker det är extra kul att Reima vinner testet i år. Detta utifrån att det är ett företag som satsar på hållbarhet och rörelse.  Vi har exempelvis testat Reima Go, en app och rörelsearmband som används för att ”locka barnen till rörelse”. Kan varmt rekommenderas till er som har barn mellan 4-10 år som behöver extra motivation till hopp och lek.