Täckbyxor barn

Välj butik utifrån tycke, smak och behov

Klicka på ”Gå till Utbud” för att se butikens utbud av täckbyxor för barn

REA – Outlet på Sportshopen – Riktigt billiga täckbyxor för barn

Sportshopen

Med pressade priser och

Fri frakt efter 599 kr

Utförsäljning

Riktigt bra priser

 

Till Utbud
 
Lekmer

lekmer loga

Över 70 modeller hos en av Sveriges största inom barnkläder

Sveriges största utbud? Missa inte Outlet!

 

Till Utbud
 
Lekmer

babyshop loga

Stort utbud med fokus på de allra minsta.

Har täckbyxor till barn mellan 0-10 år.

 

Till Utbud

REA – Outlet på Sportshopen – Riktigt billiga täckbyxor för barn
Täckbyxor Barn Tips

När man köper ett par täckbyxor  till sig själv som vuxen är det relativt lätt. Oftast ska de enbart användas till att bäras till och från bussen, på promenaden till affären eller cykelturen till vännerna. Det betyder att de inte utsätts för så stora påfrestningar. Vilka man ska köpa i detta fall beror mest på design och pris.

När det gäller termobyxa eller täckbyxa till barn är det helt annorlunda. Är det några som verkligen kan testa kvalitén på kläder så är det barnen när de kryper omkring i snöhögarna, kastar sig ner för backarna och ålar omkring på marken. Det man kan tänka på är följande för att få ett par fodrade byxor som håller måtten.

Tejpade sömmar

De flesta vinterplagg har tejpade sömmar. Det är mer en regel än ett undantag och ett måste för att inte fukt ska tränga in. Samtidigt skyddar det sömmarna lite extra. Köps mycket billiga termobyxor är risken att de inte har tejpade sömmar men nästan alla ”normaldyra” har detta.  Om man köper dem begagnade är detta däremot en punkt man bör lägga stor vikt vid d.v.s. kontrollera att tejpningen sitter kvar.

Kända märken

En termobyxa från ett känt märke måste inte ha bäst kvalité samtidigt som ett billigt märke inte måste vara av dålig kvalité. Men generellt kan sägas att man får vad man betalar för. Kanske är det värt att investera i ett par Didrikson (bäst enligt många småbarnsföräldrar) som barnen kan ha när de är ute mycket. Sedan en billig täckbyxa som reserv eller som används vid andra situationer.

Hängslen

En byxa kan vara sydd så att den är vattentät men ändå kan det sluta med att barnen är blöta. Det handlar nämligen också om hur de sitter på barnen. Hängslen är en mycket bra detalj som gör att byxorna hela tiden sitter uppe. Dessutom brukar termobyxor med hängslen har högre midja vilket bara är en fördel.  En del byxor har även avtagbara hängslen vilket gör det lite mer flexibelt.

Snölås vid benslut

Ett annat ställa som snö och fukt kan komma in på är vid benslutet. Leta efter temobyxor med snölås vid benslutet.

Reflexer

Det man lätt kan glömma är att vinterkläder bör ha reflexer på sig. Det går att sy fast det själv men man ska vara mycket försiktig när det gäller att sy i vinterkläder då det är lätt att förstöra det skyddande materialet.  Egentligen borde det vara en självklarhet att även vuxna har reflexer men det finns i alla fall en viss skillnad i uppmärksamhet och förväntat rörelsemönster hos vuxna.

Det är en stor fördel om täckbyxorna och täckjackan (alternativt overallen) har stora tydliga reflexer som markerar för cykel- och biltrafikanter att det är barn som leker i närheten.