Täckbyxor Dam/Herr

zalando stor banner

Täckbyxor från Sportamore.

outnorth

[ws_table id=”2″]

Täckbyxor Dam / Herr

Täckbyxor eller Thermobyxor är ytterplagg med fodrade material så som polyester, dun eller fjäder. Namnet syftar på byxornas egenskap att de är tjocka som om du bär på dig ett täcke runt benen. Ett nyskapat ord för samma produkt är thermobyxor som betonar byxornas funktion att hålla användare varma. Utöver värmet strävar moderna täckbyxor samtidigt efter vatten- och vindtäthet samt andningsförmåga. Förutom större vinterkläders tillverkare som Fjällräven, Haglöf och North Face finns det en stor antal mindre kända tillverkare som erbjuder dessa värmande vinterbyxor på nätet.

För vuxna används täckbyxorna mest i samband med vintersport och vid riktigt kyligt väder. Den klassiska modellen är med hängsle, vilken har många fördelar. För det första så håller den värmet bättre. Kallt luften har i princip svårt att tränga in vid midjan och varmt luft ifrån dig ut. För det andra så håller hängslen byxorna på plats. Vissa föredrar täckbyxorna en storlek större för att kunna tränga in extra byxor vid extrem kylan eller man vill slippa pressen att hålla sig smal hela tiden. Nackdelen med hängslen är att det besvärar toalettbesök då man måste ta av jackan först för att kunna fortsätta proceduren.

Benslutet bör du också ta lite tid att fundera över. Vad är det viktigt för dig? Snöfritt eller lätt att ta på med skorna på? Eller både och? Då är benslutet med dragkedja och snöstopp ett bra tips. Se till att de täckbyxor du väljer har två skikts och är slitstarka vad gäller yttermaterial. Oavsett om de är gjorda av nylon eller polyester använd din känsel och sund förnuft.

De senare åren har det skapats nya modeller i form av täckkjol för tjejer. I början är de uteslutande långa och svarta. Inom kort har utbudet utvecklats. Nu finns det även korta, färgglada och snygga täckkjolar.