Täckkjol

täckkjolar

 

Termokjolar

 

Fördelen med täckkjol

Täckbyxor har visserligen sina fördelar men även sina nackdelar. De tar sin lilla tid att dra på och av och dessutom kan de vara så tjocka at de är svåra cykla i. Då är en täckkjol ett bättre alternativ. Den är både snygg, värmande och praktisk på samma gång.

För det första kliver man i kjolen på ett lätt sätt. Det betyder att man inte behöver ta av sig skorna. Ett snabbt värmande plagg som dras på och av utan några större problem.  Jämför gärna det med att försöka ta av sig ett par termobyxor på en buss.

För det andra är de enklare att röra sig i. De pösiga fodrade byxorna upplevs ofta klumpiga och detta framförallt om man ska cykla. Täckkjolen är betydligt lättare att röra sig i och skapar större rörelsefrihet.

Om de är snyggare eller inte tänker vi inte avgöra. Det får du avgöra själv även om vi hjälper dig en bit på traven. För genom att vi samarbetar med flera olika onlinebutiker kommer vi presentera täckkjolar i flera olika prisnivåer och modeller. Ibland går de även under namnet termokjol men det är egentligen exakt samma sak. Av den anledningen presenterar vi alla plagg som har det ena eller andra namnet.

Men om det är täckbyxor eller täckkjol som man ska köpa ska främst avgöras utifrån vad man har tänkt göra i plagget. Ska man enbart ut och gå och njuta av den härliga vinter som Sverige kan bjuda på är täckkjolen det enklaste plagget. Snabbt att ta på sig, snygg och dessutom bekvämare än överdragsbyxorna. Är det däremot ett snöbollskrig med barnen som väntar är kjolen inte alls att rekommendera.  Med en viss generalisering kan sägas att en täckkjol passar i de vintersituationer där vanlig kjol passar på sommaren. Få klättar omkring i träd och bygger kojor iklädd en kjol. Detsamma gäller på vinter med de varmare plaggen.

Vi på täckbyxor.se har även insett de stora fördelarna med täckkjolen och därför valt att även presentera detta vinterplagg. Tuvärr är det än så länge extremt få män som börjat använda den varma kjolen trots dess stora fördelar. Kjolen har en lång historia som ett plagg som enbart används av kvinnor. Lösningen kanske skulle vara att lansera täckkilt eller täckshorts. Om killarna skulle godkänna det eller fortfarande bita sig fast i täckbyxorna låter vi vara osagt. Men ibland krävs att namnet ändras för att både män och kvinnor ska våga testa plaggen. Detta oavsett hur funktionella de är.