Klädmärken

Peak Performance

Grundat av tre professionella utförsåkare i Åre är Peak Performance Skandinaviens ledande producent inom vintersportskläder. Utöver kläder för skidåkning till verkar företaget även kläder för golf, träning och friluftsliv samt kläder för vardagligt bruk. Till skillnad från de andra varumärken erbjuder Peak Performance egna glasögonbågar som har många optikbutiker som återförsäljare. Deras produkter syns på marknaden i ett 20-tal länder.-

– Se utbud av Peak Performance här – 


Helly Hansen

Den ursprungligt norska Helly Hansen är inte obekant för de flesta svenska konsumenter. Från Oljeskinnsjackor i början under 18-talets senare hälft till dagens textilier speciellt riktade mot segling och vintersport har Helly Hansen etablerat sig väl i den nordiska marknaden. Förutom kläder för vinteraktiviteter tillverkar speciell utrustning för sport och arbete både på havet och på land.

 


DidriksonsDidrikson

För många är Didriksons förknippade med bra regnkläder och vinteroveraller för barn och snygga damjackor med hög kvalitet. Inte är det konstigt då företaget grundades av två kvinnor år 1913. Idag tillverkar Didriksson vinterkläder också till herrar och ungdomar. Deras specialitet i regnkläder och vinterkläder förblir ledrådet i produktionen. ”Att tillverka bra kläder för dåligt väder” är mottot.

– Se utbud av Didriksons här –

 


 

Isbjörn of Sweden

Som namnet avslöjar riktar Isbjörn of Sweden mot barnmarknaden. Företaget har ett brett utbud och levererar allt ifrån underkläder, vinteroveraller till vantar för barn i åldrarna noll till tolv. Företaget är relativt nygrundat från 2005 men har redan lyckats etablera sig på marknaderna i Norden, Europa och till och med Japan.

– Se utbud av vinterkläder från Isbjörn of Sweden här –

 


reima

Reima

Liksom Isbjörn of Sweden är Reimas produkter främst mot barn i åldrarna 0 – 12. Förutom ytterkläder erbjuder Reima även bekväma skor för små fötter. Företaget kom till under andra krigstiden i Helsingfors och är sedan dess representant för finska barnkläderstillverkare.

– Se utbud av Reima här –


 

Fjällräven

Den hyllade svenska Fjällräven är välkänd för sina rycksäckar och två storsäljande jackmodeller, nämligen Grönlandsjackan och Rävenjacken. Jackorna är så populära att ”Fjällrävenjackor” under en tid på 1980-talet blev synonym till likande typer av jackor oavsett tillverkare. Det är inte olämpligt att hävda Fjällrävjackor som det svenska folkets jackor, åtminstone då. Fjällräven är mån om att främja friluftsliv. Företaget arrangerar bl.a. vandringstävlingen Fjällräven Classic på 110 kilometer. I den svenska delen går det mellan Nikkalokta och Abisko. Grundat i Örnsköldsvik har företaget idag en stark position inte bara i den nordiska marknaden utan även i Europa, inklusive Tyskland.

Se utbud

 


Gore Tex

Även om många tror Goretex själv producerar vinterkläder så är det egentligen ett varumärke för en patentregistrerad textil. En mängd av tillverkare, ofta topp på marknaden köper in Goretex-textil som material och i sin tur tillverkar sina produkter. Produkterna är sedan Goretex märkta och innebär framför allt en möjlig kombination av andningsbarhet och vatten- och vindtäthet men även motståndskraftighet mot fukt och obehaglig isbildning på vintertid. Denna enastående egenskap gör Goretex slående mot andra material som tätt vävd långfibrig bomull. Ingenting är perfekt. Denna gyllene regel gäller även Goretex. Enligt Naturskyddsföreningen utgör Gore-tex en miljöfara och innehåller gifter som aldrig bryts ner utan lagras i människoblodet och alla jordens organism.

Se utbud


 

Quiksilver

Quiksilver är idag världens mest framgångsrika producent av kläder för surfare. De strävade till en början med att skapa marknadens bästa surfingkläder. Idag designar och producerar de dessutom kläder och utrustning lämpade för ett flertal brädsporter.

Företaget grundades år 1969 i Australien och har under åren spridits till länder över hela världen. De arbetar med flera av världens största idrottare, bland annat skateboardåkaren Tony Hawk, snowboardåkaren Travis Rice och surfaren Kelly Slater. Snowboardåkaren Zebastian Landmark och skateboardåkaren Casper Plass är några av de svenska stjärnor som samarbetar med företaget.

Se utbud av täckbyxor från Quicksilver


Dare 2B

Dare 2B designar och tillverkar kläder för utomhussporter, framför allt sporter som utförs i bergmiljö. De strävar efter att skapa de bästa och snyggaste kläderna på marknaden som bidrar till att fler människor kan fylla sina liv med glädje, adrenalin och fysisk aktivitet.

Dare 2B har skapat kläder för ett flertal idrottsgrenar, bland annat löpning, cykling och skidåkning. Företaget har arbetat med att utveckla träningskläder i över 30 år, och deras produkter finns att köpa i över 65 olika länder. Dare 2B samarbetar dessutom med en del kända idrottare och omtalade cykelarrangemang.

Se utbud från Dare 2B


IcePeak

IcePeak startades år 1996 i Finland och är ett av de största märkena i Europa som tillverkar idrottskläder. Funktionalitet och komfort är en självklarhet i deras plagg, liksom hållbarhet och kvalité.

IcePeaks kläder tillverkas i funktionsmaterial som är anpassade efter olika aktiviteter, exempelvis skidåkning och vandring. Deras bekväma, färgglada kläder passar dessutom väldigt bra för användning till vardags. Bland deras fantastiska och prisvärda kollektioner finns något som passar de flesta.

– Se utbud från Icepeak-


Adidas

Adidas är ett välkänt företag som har utvecklat skor och kläder lämpade för en mängd olika sporter. De är störst på marknaden inom fotbollsutrustning och sponsrar det svenska landslaget. De startade som skotillverkare och grundades i Tyskland av Adi Dassler.

Då varje idrottare har olika behov strävar Adidas efter att framställa utrustning som går att anpassa därefter. De har på så vis bidragit till att fantastiska resultat har uppnåtts av en mängd stora atleter världen över, bland annat Muhammad Ali, Derrick Rose, Haile Gebrselassie, Lionel Messi, Stefanie Graaf, Stan Smith och Caroline Wozniacki.

 


Burton

Burton startades i Vermont av Jake Burton Carpenter år 1977. De är störst på marknaden och tillverkar snowboards och utrustning för snösporter. De gör även kläder och accessoarer. Större delen av deras snowboardproduktion sker i Österrike, men de mest unika brädorna skapar de i Vermont. De har framställt en mängd kända brädmodeller som T6, Vapor, Cstom och The operator.

Se utbud av täckbyxor från Burton


Dobsom

Dobsom har tillverkat träningskläder av hög kvalité för aktiva människor sedan de startade i Skåne år 1986. Funktionalitet, smidighet och passform är av stor vikt i deras produktion. Plaggen är utformade för att optimera upplevelsen vid aktiviteter som längdskidåkning, löpning och gång. Deras mål är att alla ska kunna hitta lätta och smidiga plagg med en perfekt passform.

Valet av material influeras starkt av miljöpåverkan, och Dobsom lägger stor vikt vid en miljövänlig produktionsprocess.

Se utbud från Dobsom


Marmot

1974 grundade två klättrare, David Huntley och Eric Reynolds, det populära varumärket Marmot. Universal Studios blev deras första stora kund när de beställde 108 stycken väldigt puffiga jackor. Dessa jackor fick namnet Golden Mantle och blev snabbt en mycket efterfrågad produkt. Företaget expanderade sitt utbud av storsäljande produkter och tillverkar idag bland annat jackor, GoreTex-prydda tält och sovsäckar. De arbetar ständigt med att framställa utrustning och kläder för att möjliggöra ett bättre och mer komfortabelt friluftsliv för deras kunder.

Se utbud av täckbyxor från Marmot


Oakley

Oakley grundades av Jim Jannard i USA 1975. Företaget har sedan dess vuxit enormt och man kan idag hitta dess produkter på många platser världen över. I vissa länder designar Oakley dessutom exklusiva artiklar som är speciellt anpassade för ländernas egna marknader.

De producerar accessarer och utrustning för både sport och vardag. Företaget tillverkar bland annat ryggsäckar, optiska bågar, klockor, kläder och skor. Oakleys solglasögon är mycket populära världen över, liksom deras snowboard- och skidglasögon.

Se utbud av kläder från Oakly


 

O’Neill

O’Neill tillverkar kläder och accessoarer för surfing och snösporter. 1952 grundades varumärket av Jack O’Neill då han skapade världens första våtdräkt och öppnade världens första surfbutik. O’Neill strävar efter att utveckla innovativa och funktionella produkter som gör att människor världen över kan få ut det bästa av sporten.

De arbetar kontinuerligt med att minska deras påverkan på miljön och försöker hela tiden hitta nya vägar för att ge något tillbaka till naturen och samhället.

Se utbud av täckbyxor från O´Neill


 

Rip Curl

Rip Curl grundades år 1969 i Australien av Brian Singer och Doug Warbrick. Till en början tillverkade de endast surfbrädor, men utökade snart verksamheten genom att även börja producera våtdräkter. Numera tillverkar de dessutom högkvalitativa kläder för snösporter, vardagskläder, accessoarer och exklusiva klockor som är speciellt anpassade för att kunna användas när man surfar.

Rip Curl har under åren sponsrat idrottare som Jakob Söderqvist, Chris Coulter och Andy Finck, samt arrangerat en mängd större evenemang som The Battle.

Se utbud från Rip Curl


Salomon

Salomon grundades 1947 i de franska alperna och ägs numera av det finska företaget Amer Sports. Till en början producerade de främst pjäxor och bindningar för utförsåkning. Sedan dess har företaget vuxit och idag arbetar de med att utveckla och producera utrustning som är anpassad för sporter i fjällen.

Deras mål är att skapa produkter som ger människor möjligheten att känna frihet och utmana sig själva i fjällen. I Sverige har Salomon gjort succé, bland annat med deras populära ryggsäckar.

Se utbud


 

LEGO Wear

legowearFör LEGO Wear är det inte enbart stil och bekvämlighet som är av vikt. De anser även att det ska vara roligt att bära deras kläder. Därför har de fyra värdeord som präglar deras klädkollektioner: kul, funktion, kvalité och komfort. Den mest efterrågade av deras kollektioner är Star Wars. I den hittar man plagg med bilder på exempelvis Anakin Skywalker, Darth Vader och General Grievous.

Hos LEGO Wear finns både ytter-, under- och vardagskläder. Kläder till de allra minsta barnen kan man hitta bland LEGO Baby, som finns i storlekarna LEGO 104-152, Duplo 74-98 samt 56-68. Alla LEGOs kläder är fria från PFC.

-Se utbud av täcbyxor från LEGO – 

 


MiNyMo

Stil och funktionalitet är en självklarhet hos danska MiNyMo. De tillverkar praktiska och trendiga kläder för alla möjliga olika tillfällen till barn mellan 2-10 år. Med färgglada mönster och hög kvalité skapar de allt ett barn kan tänkas behöva både till fest och till vardag.

Med MiNyMos kläder kan barnen utan svårigheter vara aktiva oavsett väder. Deras kollektioner med lekvänliga plagg inkluderar bland annat klänningar, tröjor, overaller och jackor. De har även släppt en kollektion för barn i åldrarna 0-2 år, TinyMinymo.


CeLaVi

Celavi”Det finns inget dåligt väder” är ett ordspråk som danska CeLaVi tydligt håller med om. De producerar barnkläder anpassade för utomhuslekar i alla möjliga olika väder. Störst fokus ligger på regn- och ytterkläder, men de tillverkar även vardags-, under- och sovkläder, samt accessoarer och söta skor för små barn.

CeLaVi arbetar kontinuerligt med att förnya sina designer för att skapa trendiga och snygga kläder även för regniga dagar. Därför är det lätt att i deras kollektioner hitta skor och gummistövlar i härliga färger och roliga mönster.